15II25

Lite bloggtorka på senare tid men jag ska försöka summera. Helgen spenderades i Småland hos svärföräldrarna. Vi satte in nytt fönster och dörr i deras sovrum som de renoverar. Blir hur bra som helst. Måndagen passerade nog mest utan något minnesvärt och igår var VVS:arna här och färdigställde det sista i det nya badrummet. Så nu är alla utomstående hantverkare klara i tillbyggnaden. Återstår för mig att sätta lite list och införskaffa garderober till hall. Snart färdigt. Ska bli häriligt.
 
Igårkväll blev sen frun plötsligt magsjuk, så dagen idag har mest gått i ett långsamt tempo. Långpromenad med dottern för att få så mycket frisk luft som möjligt. I övrigt känner jag inte efter för mycket.
 
Fick uppdrag granskning på tv:n ikväll. Missade början. Handlade om våldtäkter på nätet. Ni minns väl alla 13-åringen i Kumla som tog sitt liv efter att ha blivit pressad på nakenbilder via nätet? Hemskt. Missade som sagt början av programmet men det kändes som ett viktigt ämne. Nu är ju jag kille men kändes inte som att det var det "klimatet" när jag var ute och chattade i yngre tonåren. Kanske hade inte den typen av personligheter hittat dit då? Eller så gick det för dem i brallan endast av tanken medan ADSL modemet kopplade upp, vad vet jag. Men att att vårt samhälle med lagar m.m. måste anpassas till en allt mer digitaliserad värld känns bara mer och mer självklart. 
 
Champions League fotbollen är igång igen. Ett annat tecken på att det går mot vår.
 
På tal om digitala världar. Såg något inslag i ett nyhetreportage för ett tag sedan där det diskuterades huruvida man skulle slippa skrivstils-skrivande i skolan och bara lära sig skriva på dator. Vi kanske kommer dit en dag, men nog måste man kunna skriva med papper och penna än idag? Om inte skolan lär mina barn detta så ska jag se till att göra det själv. Utan rättstavningsprogram.
 
Nu hoppas vi på en piggare fru inför morgondagen så det kan städas i huset så småningom inför stundande kalas. Därmed inte sagt att det är hon som håller i dammsugaren, för det brukar vara jag.
 

15II18

Solen tittar fram idag. Det botar inte min huvudvärk som jag dragits med sedan imorse, men underlättar helt klart. Nu är det heller ingen sprängande huvudvärk, mer ett tungt huvud. Skulle gärna gått och lagt mig en stund och vilat ögonen men svårt när lillan sover ute, och sove inne med mig är inte så populärt.
 
Har trixat till nya dörrhandtag till både den nya och den gamla toaletten idag. Lite nytta varje så dag så står det åtminstone inte still i bygget. Ska se om jag kan dela med mig av lite bilder när allt är klart.
 
Han rota lite i trädgårdlandet också när jag varit ute och gått med vagnen. Trådgårdsland i vårt fall är tre stycken pallkragar. Runt dessa ligger grov singel/ mindre sten. Emellan dessa stenar växte allt för mycket grästyvor, nässlor och annat ogräs så det rensades bort till stor del. 
 
Har en uppsättning av nationalencyklopedin som jag tänkte göra mig av med. Någon intresserad? Kommer annars skänkas till någon av butikerna i byn som kan sälja detta. Hade tiggarna haft nytta av dem skulle jag de fått dem, men tror inte de skulle ge så mycket mer än värme om man eldade upp dem.
 
Vet inte hur många av er som har en Iphone 5. Säkert några. Denna telefon är som bekant utrustad med en fingeravläsare. Dvs du kan bara lägga ditt finger mot "hem"-knappen så öppnas telefonen. Det var ett inslag om detta i något av nyhets-programen häromdagen, men misade det. Men tydligen så ska man snart kunna få samma sorts avläsare på sina bankkort. Så istället för att slå in sin PIN-kod så registrerar du fingret på kortet. Det blir ju alla vi som ogillar komma ihåg koder glada över. 
 
Jag lyssnar egentligen inte på så mycket engelsk musik mer än det som går så radio. Självklart finns det undantag, men generellt är det så. Idag vill jag dock dela med mig av en engelsk låt. Neil Young - Four strong winds
 
 

15II17

Fettisdagen. Men inga semlor för mig. Var i affären och såg erbjudander 4 för 39 kr. Lockande såklart, men vem skulle äta de övriga tre? Jag lät helt enkelt bli.
 
Igår tittade jag på husdrömmar. Som det kan bli. Utan att egentligen veta något om hur de hade det innan så var väl på något sätt trots allt förutsättningarna "bra" för att det skulle bli som det blev. (det slutade med skilsmässa och mannen byggde klart exets drömhus, åt sig själv) Men jag menar, vi byggde till detta huset förra året. Jag vet lite vad det innebär. Som sagt hur förhållandet var innan vet jag inte, men det var ett stooort hus, de hade inte riktigt pengarna framme, de hade sina egna jobb och barn att ta hand om samtidigt som de skulle bygga allt själva. Endast de grejorna kan nog få vilket förhållande som helst att krackelera. Därmed inte sagt att de gjorde fel. Det blev helt enkelt som det blev.
 
Filippa Bark och jag har inte samma sorts humor. Kan man uttrycka det så för att vara snäll? Gillar egentligen inte läsa all skit som skrivs om andra på internet. Särskilt anonymt. Man måste våga stå för sin åsikt. Och gärna kritisera konstruktivt. Så vi säger det så, Filippa och jag har inte samma sort humor, därför tycker jag bara hon blir jobbig att titta på. 
 
Ute en timme idag i friska luften. Vårkänslor. Snödroppar har setts ett tag här nu. Blir kanske snart altanbygge, i övrigt inga stora projekt unde rsommaren. Jo förresten, ett stort projekt under sensommaren.
 
 Borde ta tag i och byta min profilbild också. Hur gammal kan den vara? 8 år? kanske, eller 7 åtminstone. Men det blir inte idag. Hamnar på min attgöralista som ett projekt inom snar framtid.
 
 
 
 

15II12

Torsdag, veckan går mot sitt slut. I regel en ganska bra dag, så även idag. Men måndagen har nog trots allt varit bäst denna veckan, vilket väder det var då. Lång promenad med svärmot i skogen. Åtta värmande plusgrader och en strålande sol. Nog är våren på väg alltid. Det märks även idag trots att solen gömmer sig bakom molnen.
 
Får lust att fixa i trädgården. Ta tag i utomhusprojekten, bygga altan. Testade gräva i ena pallkragen igår, stenhårt fortfarande så jag får lugna mig lite till. Inomhusprojekten klart under februari så blir det ute sen. Det är planen.
 
Thåström släppte nytt igår. Den morronen. Ska lyssnas igenom. Sen Thåström släppte Skebokvarnsvägen 209 för typ tio år sen så tycker jag han gjort sina bästa skivor. Återstår att se om jag tycker detsamma om denna platta.
 
Såg en grönfink idag vid fågelbordet, då finns de här trots allt.
 
Nytt SIM-kort till telefonen anlände med posten igår. Har suttit i ett tag nu och det verkar fungera. Vågar knappt skriva det...
 
På förstasidan på blogg.se finns en länk till en blogg som heter prinsessan louise. Handlar om en flicka som strax innan hon fyllde 1 år fick akut lymfatisk leukemi och deras kamp mot denna sjukdom. Jag hittade denna bloggen en kväll för några dagar sedan. Så jäkla tungt att läsa. Blev så ledsen och berörd så mitt i natten satt jag på toan och grät över det hela. Visst förändras känslor och tankesätt när man blivit förälder. Men nu verkar Louise vara en kämpe och hoppas verkligen hon blir frisk!  Gåvor till barncancerfonden är ett sätt för att bota denna hemska sjukdom, klicka här för att komma till deras hemsida.
 
Riksbanken gav besked om inusränta imorse. Räntorna går ner och börsen går upp. Kan det bli bättre? Kan smällen bli större än vad den kommer bli när den kommer? För det måste den någon gång, frågan är bara i vilken form. 
 
 
 
 
 

15II07

Läser i de lokala tidningarna om tågförseningarna i skåne 2014. Mer än 120 000 tåg försenade, dvs mer än vart tionde tåg. Jag har inte kollat upp exakt vad som klassas som en försening numera, men tidigare vat tex ett inställt tåg inte försenat. Oavsett, jäkligt kassa siffror. Och som resenär har det märkts jäkligt tydligt emellanåt. Det har varit försningar pga signalfel, växelfel, t.om. personalbrist. Olyckor kan man inte rå för, det köper jag. Men det har inte blivit bättre att åka tåg, bara dyrare. Och resegarantin försämrad.  Nog har man funderta på att ta bilen ibland.
 
På tal om bil. Min gamal pärla sen 10 år är såld nu. Min första-bil. Gjorde drygt 10 000 mil bakom den ratten. Men visst, det var jag som körde men det var ju pappas bil. Det blev så när den köptes och förblev så sen. Men inte nu, nu är den borta och ersatt men en Volvo V50. Det är liksom behov av större bil.
 
Mellon stod på idag. Såg det ytterst sporadiskt, missade början, fick göra ett break i mitten och däremellan fixade jag med min telefon som inte alls velat fungera. Har fått upp ett meddelande om att SIM kort saknas trots att det sitter i. Så fick återställa hela telefonen till dess ursprungliga funktioner så nu hoppas vi problemet är löst.
 
Nu Pluras kök. Från Istanbul. Mello-vinnare Saade en av besökarna. Modell Winberg den andra. Trodde inte modeller rökte men tydligen. Ger inte sånt dålig hy? Eller sätter det sig bara invärtes?
 
Snön försvann idag och snabbt gick det. Det porlade ordentligt i stuprören och vitt blev svart. Åtminstone nu när solen inte visar sig.
 
 

15II06

Gårdagens morgon var magisk. Landskapet vitt och en så gott som ny måne hängande från en klar himmel som belyser denna vinterskog. Tänk att få vakna till det en julaftonsmorgon. Har annars förmånen att få sova till åtta snåret, och då är det ljust. Men denna morgonen var det definitivt värt att vakna tidigt.
 
Mycket fåglar vid matborden. Bergfing, nötväcka, talgoxe, blåmes. Koltrast. Någon enstaka nötskrika pickandes på marken och även bofink. Men ingen domherre, även om desssa har skymtats vid ett fåtal tillfälle tidigare. Heller ingen grönfink som här varit gott om tidigare år.
 
5 minusgrader imorse. Räcker denna kyla för att ta kål på alla typer av djur man inte vill ha för mycket av till sommaren? fästingar, myggor, mördarsniglar. Återstår att se men känns väl tveksamt. Nu ska det slå om igen och bli nildare. Återstår att se om det blir så.
 
Återkoppling till förra inlägget, där jag skrev något om nya förlag på invandring/integration. Tycker det i grunden är bra att denna fråga börja våga diskuteras. Att inte SD får äga den. Med nära 100 000 invandrare detta året är det en ganskaviktig fråga. Hur ska kommuner ta sitt ansvar? Det pratas om lagstiftning. Läste en siffra om att de 20 rikaste kommunerna i sverige tar emot 1/5 så många invandrare som de 20 fattigaste kommunerna. Detta talar sitt egna, tydliga språk. Något är skevt. Men det är också skevt högre upp, på EU-nivå. Vilka länder tar sitt ansvar? Sverige är väl ett. Finns nog något/några till. Men alldeles för många tar inte sitt ansvar. 
 
Igår inhandlades toastol till nya badrummet. Passade och på att hälsa på tvillingsyster i Malmö. Idag kom mattorna upp på vägg ibadrummet så nu är det klart så långt. Bara VVS:aren kvar sen är det brukbart. Ser vi fram emot.
 
Veckan har återigen gått alldeles för fort. Fredag och lugn kväll ikväll. Imorgon lördag, Schalgerlördag. Jag gillar det inte, men som frun vet så hamnar jag framför dumburken ändå. Troligtvis även imorgon även om jag ska försöka stå emot.
 
 
 
 

15II03

Det dröjde till februari innan säsongens vinter hittade hit till mellanskåne på riktigt. Landskapet numera vinter-vitt. Vitt på mark, vitt på tak, vitt på träd, och små, små flingor faller fortfarande. Termometern nere på 8 köldgrader inatt, numera bara 2. Men det har utlovats att kylan ska hålla i sig. Kan egentligen inte påstå att jag är överförtjust, men jag finner mig i det utan större omsvep.
 
Bloggen har lidit brist på tid de senaste dagarna, det innebär oftast att jag har viktigare saker att göra. Så även denna gång, om än inga sörre. Har haft hantverkare i nya badrummet senaste dagarna så var tvungen att få i ordning till dem. Med mera, med mera.
 
Igår kollade jag på husdrömmar. Gillar det programmet. Visst handlar det om hus, kanske främst som byggnad. Men för mig har det dock gett mycket annat också, idéer och uppslag. Vad är ett hus? Vad är en bostad? Vad är ett hem? Vad är skillnaden? Vad är viktigt för att det ska vara ett drömhus? Läge? utsida? insida? De som bor i det? Eller som en av "byggarna" pratade om igår, kanske ska man inte bygga och bo i sitt drömhus? Det kan säkert vara bra att få ha något att drömma till, och säkert att bo i/flytta till också. Men om drömmen då inte blir som du trott, då kanske det blir fel. Då kanske man skulle stannat i drömmen?
 
Det händer fortfarande saker i de politiska leden. Hägglund avgår. Nya förslag om hur invandring/integration görs bäst. Ja inte vet jag, men det har iaf inte slutat skrivas politik helt efter valet. Men av de styrande ser man sällan mycket. Var det inte likadant när Reinfeldt tagit sig till makten?
 
Jag var hemma hos mina föräldrar igår, gick en sväng med vagnen nere i skogen när det var dags för dottern att sova. Den skog som var så stor när man var liten men som inte är så stor nu. Där vi lekte indian o cowboys, tjuv o polis. Och hittade porrtidningar som grannbarnen gömt under en gran. Vi flyttade dem till vår gran, sen var de borta en dag igen. Kolonilotten där grannen höll till ett tag. Bäcken. Brukshudsklubben där vi rastade andra grannens hund. Den stora stenen, som inte var så stor, som nu inte ligger kvar. Flyttad. Där gick jag i mina gamla fotsteg igår och insåg att om något år så är det så min dotter kommer sätta sina avtryck. Minnas sin barndom. Och jag tror detta är en bra plats att göra det på.
 
 
 

RSS 2.0