15II06

Gårdagens morgon var magisk. Landskapet vitt och en så gott som ny måne hängande från en klar himmel som belyser denna vinterskog. Tänk att få vakna till det en julaftonsmorgon. Har annars förmånen att få sova till åtta snåret, och då är det ljust. Men denna morgonen var det definitivt värt att vakna tidigt.
 
Mycket fåglar vid matborden. Bergfing, nötväcka, talgoxe, blåmes. Koltrast. Någon enstaka nötskrika pickandes på marken och även bofink. Men ingen domherre, även om desssa har skymtats vid ett fåtal tillfälle tidigare. Heller ingen grönfink som här varit gott om tidigare år.
 
5 minusgrader imorse. Räcker denna kyla för att ta kål på alla typer av djur man inte vill ha för mycket av till sommaren? fästingar, myggor, mördarsniglar. Återstår att se men känns väl tveksamt. Nu ska det slå om igen och bli nildare. Återstår att se om det blir så.
 
Återkoppling till förra inlägget, där jag skrev något om nya förlag på invandring/integration. Tycker det i grunden är bra att denna fråga börja våga diskuteras. Att inte SD får äga den. Med nära 100 000 invandrare detta året är det en ganskaviktig fråga. Hur ska kommuner ta sitt ansvar? Det pratas om lagstiftning. Läste en siffra om att de 20 rikaste kommunerna i sverige tar emot 1/5 så många invandrare som de 20 fattigaste kommunerna. Detta talar sitt egna, tydliga språk. Något är skevt. Men det är också skevt högre upp, på EU-nivå. Vilka länder tar sitt ansvar? Sverige är väl ett. Finns nog något/några till. Men alldeles för många tar inte sitt ansvar. 
 
Igår inhandlades toastol till nya badrummet. Passade och på att hälsa på tvillingsyster i Malmö. Idag kom mattorna upp på vägg ibadrummet så nu är det klart så långt. Bara VVS:aren kvar sen är det brukbart. Ser vi fram emot.
 
Veckan har återigen gått alldeles för fort. Fredag och lugn kväll ikväll. Imorgon lördag, Schalgerlördag. Jag gillar det inte, men som frun vet så hamnar jag framför dumburken ändå. Troligtvis även imorgon även om jag ska försöka stå emot.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0