Välkommen hem...

...sa jag till min syster idag när hon solbränd klev in genom dörren  efter fyra månader på resande fot i Amerika. Tänk att det nästan känns som att det var igår hon åkte och så är det fyra månader sedan. Då var det slutet på en sommar som aldrig kom och nu är vi mitt i en vinter som åtminstone ännu inte gjort sitt intåg. Tiden har ett särskilt perspektiv.

Som sagt mitt i vintern, utan snö, och imorgon är det julafton. Sista julklappen inslagen för några minuter sedan. Julmusiken har gått på radion under kvällen, nu spelas winnerbäck och det skulle kunna vara vilken fredagkväll som helst. Nästan. Måste erkänna att jag känner lite spänning när jag ser vår (alldeles för stora) hög med julklappar under granen och inser att det verkligen är julafton imorgon. Kalle Anka och allt det där. Ett år sen sist. Ett år till nästa gång. Så var det det där med perspektiv på tid.

Oavsett, hoppas ni får en underbar julafton.




God Jul på er kära läsare.

jullov

Igår skrev jag sista tentan för denna terminen vilket innebär ett litet jullov nu. Ska ladda upp ordentligt och komma tillbaka med full kraft för en sista termin med exjobb och sånt. Måste erkänna att motivationen dalat lite på sistone, man vill bara ut och jobba nu.

Jag glömde förresten nämna Eldkvarns branchfest i mitt förra inlägg. I söndags spelade de på Cirkus i Stockholm för att fira sitt 40-års jubileum. Ett antal gästartister på scen och en hyllad konsert. Om jag inte är helt fel på det kommer SVT att sända under juldagarna. Lovar inte detta men tror det är så, så håll utkik. Ni vill inte missa det!


önskelista

Igår tändes sista ljuset på adventsljusstaken och nu kan man på allvar börja elda ner den jämna trappan och känna hur julafton närmar sig. Tyvärr visar det sig idag att alla SAAB-amställda får en lite tråkigare jul på grund av konkursen och Nordkoreas diktator får inte fira jul alls. Eller så gör han det uppifrån himlen.

Sista avsnittet av årets omgång av "så mycket bättre" sändes i lördags och jag hävdar att det inte var bättre än förra årets omgång, därmed inte sagt att det var dåligt. Många fantastiska versioner av fina låtar har vi fått höra. Vilka vill man då se nästa år? Tja, skulle jag välja bara på grund av musik skulle det bli en annan lista men här har jag vägt in lite annat också och min lista ser ut såhär:
Mauro Scocco
Marie Fredriksson
Thåström
Stefan Sundström
Veronica Maggio
Nicklas Strömstedt
Dr. Alban

Vet att det är lite ojämn könsfördelning så det skulle väl aldrig gå igenom. Finns säkert en massa andra orsaker till varför vissa andra av mina utvalda artister inte heller skulle vara med. Sen skulle man kunna drömma om en hel massa andra artister med stora låtskatter som man skulle vilja ha med tex Ulf Lundell, Robyn, Magnus Uggla, Lars Winnerbäck, Lisa Nilsson, Björn Skifs,  Orup, Håkan Hellström, Per Gessle, Melissa Horn, Peter Jöback, Jill Johnson...ja listan kan göras lång


Juletid

Det är sällan jag hittar en bättre anledning att sätta mig framför datorn än när jag tentapluggar, och på tisdag skriver jag sista tentan innan jullov. Bloggen fungerar bra som en paus i pluggandet och att man får tänka på något annat.

Julen närmar sig med stormsteg fastän det inte riktigt känns så. Tidigare har det bakats pepparkakor och gjorts julkorv och polkagrisar. Baby har dessutom varit ännu flitigare och ensam gjort lussekatter och ischoklad. Så lite julstämning har det trots allt blivit. Vad tycker ni förresten om årets systemet-glögg? God tycker jag!

Julklappsshopping blir det troligtvis lite av till helgen. Har kanske inte tid egentligen men jag får väl plugga desto effektivare den övriga tiden. Låååångt till tisdag.

Julgran inhandlade vi idag också så den ska vi klä imorgon. Roligt att få ha egen gran för första gången. Och såklart är den äkta! ingen plastgran i mitt hus inte.

Blev mycket jul i detta inlägg. Hoppas inte nästa dröjer till påska.

RSS 2.0