countdown 2009

Nu återstår det bara timmar innan vi ska vänja oss vid att skriva 2010 istället för 2009. Ett år som har passerat. Ett nytt decennium tar vid. Jag minns detta året som varit som ett bra år trots allt. Eller är det kanske för man bara kommer ihåg det roliga till slut?

Vid denna tiden brukar jag alltid fasa inför kvällens festande och gömma mig i förväntningar inför nästa år. Just nu känner jag inget alls av detta. Känner istället att det ska trevligt att umgås i det lilla sällskap som vi ska vara och när jag nu går in på mitt 24:e levnadsår har jag lärt mig att inte förvänta mig något av framtiden. Det blir ändå inte som man tänkt sig. Har dock en förhoppning om att kanske kunna besöka Gotland till sommaren. Och givetvis hoppas jag på att den nyligen tillkomna traditionen med en veckas segling under sommaren består. Men som sagt, det blir inte alltid som man tänkt sig.

Vädret är just nu bitande kallt och en sol lyser på oss från en klar himmel. Hoppas detta vädret består till kvällen så man ser lite raketer. Jag och baby har köpt rislyktor som vi tänkte sända upp. Lite av den snälla varianten. Och ni som nu ska sjuta riktiga raketer, ta det försiktigt. Och med detta hoppas jag att alla mina läsare får ett gott slut och ett GOTT NYTT ÅR.


Allsång 2010

Man kan kanske säga att mitt jullov börjat på riktigt idag. Har varit ledig sedan förra måndagen men då jag jobbat lite extra så är idag första lediga dagen utöver juldagarna.

Igår kändes det lite som att fira nyårsafton. Från vårt fönster i köket satt vi och drack vin och bevittnade en såndär "reklamskjutning" som en del affärer har för att visa upp sina raketer. Det jag nog kände mest var att kommunen borde ordna något sådant där man kan samlas beskåda detta skådespel och stoppa försäljning till privatpersoner. Då skulle vi slippa alla personskador orsakade av fyrverkerier.

Igår kollade jag och baby också på Allsång på Skansen 30 år. Tycker detta program har blivit sämre sedan Anders Lundin tog över och därför kunde jag inte låta bli att tycka att de små inslsagen med honom och alla önskelappar var frustrerande. Skulle jag få önska ett prgram nästa år skulle de vara något i denna stilen:

Programledare: Lasse Berghagen (Den i särklass bäste programledaren)
Gäster: Ulf Lundell - Öppna Landskap (Vad är liksom mer sommar än denna låt)
           
Roxette - Ny låt (Det sägs att Roxette ska släppa ny skiva nästa år och det skulle glädja mig att se en frisk Marie Fredriksson ta ton på Skansen)
            
Håkan Hellström - (Håkans första skriva kom 2000. nästa år är det 10 år sedan så här ger vi honom plats för ett medley)
            Lars Winnerbäck - Jag får liksom ingen ordning (Winnerbäck är ute på turné och gör ett stopp på Skansen och lirar en låt från senaste plattan)
            Robert Gustafsson - (Kvällens hemliga gäst)

Dessutom ska det sjungas allsång och detta är låtarna:

Stockholm i mitt hjärta - givet inledningsnummer
Calle Schewens Vals - ska det sjungas allsång ska det sjunga Taube
Ta mig till havet
 - Peter Lundblads vackral åt
en kväll i juni - Lasse Berghagens sommarlåt

Kanske en artist till och kanske någon allsång till, men med detta grundutbudet hade jag tagit plats framför solidenscenen.


annandagsbandy

Julafton är avklarad. Juldagen likaså. Snön har smält och det ser ut som mer regn skulle kunna falla från himlen när som helst.

Som gräsänkling sitter jag hemma och äter sill och kollar på annandagsbandy. Vill göra något, vet bara inte vad.

Blev inget krök för mig igår. Mer sugen idag. Någon mer?

(Gräsänkling används nog egentligen om gifta män/kvinnor. Så är dock inte fallet denna gång)

God Jul

Tre dagars arbete är nu avklarade och jag och baby sitter här i soffan och äter pepparkakor och dricker glögg. Julafton imorgon och jag tänkte även låta min blogg få fira jul i lugn och ro, vilket innebär att det inte blir så mycket skrivande de närmsta dagarna.

Bjuder på en liten dikt som jag skrev förra året. Kanske kan bidra till lite julstämning?

Flinga för flinga sakta faller snön
Isen har lagt sig på den blänkande sjön
Snötyngda granar förgyller detta år
Skimrar likt glittret i en ängels vackra hår
Lamporna står tända i ett vintervarmt hus
På trappen lyser ett litet vackert ljus
Barnen där inne leker med sina klappar
Längs stuprännan hänger vackra silvertappar
Varm glögg serveras med pepparkakor till
Knappt man får ner mer för all tidigare sill
Kanske det är inbillning men du är nog extra fin
Denna julaftonkväll med doft av stearin

GOD JUL


Denna helgen

Snön fortsätter falla här nere i Skåne och jag börjar på allvar tro på en vit julafton.

Igårkväll träffade vi Maria & Dennis och åt en god middag på cats innan vi gick upp en våning i kulturhuset här i Hässleholm för att se på Cabaret. Totalintrycket blev till slut ett bra betyg efter att den andra akten var färdigspelad. Efter första akten var jag ganska skeptisk kan väl erkännas. Hela föreställningen var lite annorlunda mot vad jag sett tidigare, vilket mest varit humor. Hur som helst, ett intressant tema och de var duktiga hela högen där uppe på scen.

Ikväll ska det fortsättas att sitta framför en scen då jag och baby ska ner till Malmö Arena för att se på Peter Jöbacks julkonsert. Man kan ju hoppas vägarna är okej iaf.

Imorgon ska jag spela inomhuscup med fotbollen. Vår grupp börjar spela kl 14 i Eslöv. Jag är egentligen ingen fantast alls av inomhusfotboll men nu när jag blivit uttagen till att spela så känner jag mig sugen. Vet inte om man ska hysa några större förhoppningar då motståndet är av en annan klass. Men det kanske passar oss att slå underifrån? Som sagt kl 14 imorgon börjar gruppen och 14.30 spelar vi vår första match.


Thåström till Siesta! 2010

Idag kunde jag läsa den glädjande nyheten att Joakim Thåström kommer till Siesta!-festivalen här i Hässleholm till sommaren. På siestas hemsida går att läsa följande:

"Med nysläppta samlingsalbumet "Be-Bop-A-Lula Hela Jävla Dan" sammanfattar Joakim Thåström de första tjugo åren som soloartist. En karriär präglad av den djupaste integritet och en ovilja att kompromissa. Thåströms kommer på Siesta! 2010 att inta största scenen Fiesta! för ett upplägg helt i linje med den tydliga vision som blivit hans adelsmärke. Hela aftonen är upplagd utifrån Thåströms önskemål. Från scenproduktion till speciellt utvalda förband, som kommer att offentliggöras inom kort. Ett unikt konserttillfälle som också kommer bli Thåströms enda svenska festivalspelning i sommar."

Alltså enda festivalspelningen i Sverige i sommar. Där tror jag de har tagit hem något bra. Bland övriga artister som utmärker sig kan bland annat Bob hund och Mustasch nämnas. Ganska så litet artistutbud som tillkännagetts än så länge.

Siestas hemsida hittar ni här


Medans jag drömmer om sommaren faller snön här ute igen. Men nu har jag iaf jullov.  


Snön faller och vi med den

Det blev ett lite tidigt jullov från denna bloggen, ursäktar detta lilla uppehåll.

Vad har då hänt sen sist? Egentligen inte så mycket. Känns lite som mycket av min energi bara tog slut sådär. Sov till tolv igår, vilket innebar att jag inte kunde somna på kvällen, och var desto tröttare idag när jag skulle gå upp kvart i sex.

Imorgon verkar iaf bli sista riktiga dagen i skolan, sen blir det lite jullov. Men som sagt, först morgondagen då det ska redovisas arbetsuppgift 3.

Köpte ännu en julklapp idag. Var ska detta sluta någonstans? Har nog aldrig köpt så mycket julklappar som i år.

Världen lyser numera också vit. Åtminstone den del av världen som jag vistas i. Åkrarna här nere i Skåne ligger vita och vägarna är lite snötäckta de också.

Kan inte låta bli att irritera mig på de hastighetssänkningar som skett på vägarna den sista tiden. I synnerhet nu när det är sådant väglag som det är så är det extra viktigt hålla avstånd. 10 km/h lägre hastighet bidrar inte till detta. Det är snarare sunt förnuft. Det är också sunt förnuft att inte köra med sommardäck vid detta väglaget. Det är sunt förnuft att inte köra alkohol/drogpåverkad. Känns som jag har hur många exempel som helst. Visst att hastighet dödar, men vi kommer inte nå någon nollvision enbart genom lägre hastighet.

Åter till snön och vårt vackra landskap. Idag bjuder jag på denna härliga låten, skit i videon och lyssna på musiken/texten istället.



Snön faller och vi med den


I huvudet på en bloggare en fredagkväll

Baby är på julbord ikväll med jobbet. Brukar alltid bli mer eller mindre jobbesnack vid sådana tillfällen. Första året jag är utan julbord men kan faktiskt kännas ganska skönt att slippa sitta där och diskutera tourettes och schizofreni och se Idol istället.

Såg den där mannen som skrapade triss imorse. Han verkade inte sådär överlycklig över de 50 000 han fick.

Önskar någon bra artist kunde göra en nyårskonsert a la den Ulf Lundell gjorde 1985 i Johanneshov.

Veckans snackis har varit att Tiger Woods sägs ha gått en korthålsbana med nio andra kvinnor.

Jag hoppas nog Calle tar hem Idol ikväll.

Har lite skolarbete att göra i helgen. Känns mest segt men får väl bita ihop inför sista veckan innan lov.

Allt annat känns lite banalt när det står en likbil utanför porten

Imorgon ska  det ta mig tusan bli sovmorgon för hela slanten.


Träning

Idag är det dax för träning igen. Om man går in på vår hemsida så ser man att det är 73 dagar till nästa match, vilket är en träningsmtach i Februari. Serien drar igång när vi nästan nått Maj, vilket innebär ytterliggare en sådär dryga 40-50 dagar. Ibland undrar man varför man håller på med denna sporten...

Igår...

...stoppade jag ännu ett paket "under granen". Börjar bli en ordentlig hög nu, och ändå ska där dit ett par till...


språkpolis

På skånska dagbladets nätsida går det att läsa följande:

"En fotbollspelare som tidigare spelat för en skånsk toppklubb döms till två fängelse för våldtäkt av tingsrätten"

visserligen kanske det kan anses som grovt att våldta tingsrätten, men jag undrar hur bar han sig åt?
För handlingen döms han iaf till två fängelse. Kan inte tolka det överhuvudtaget. Ska han avtjäna straffet på två fängelser? Eller är det två olika straff? jaha, två års fängelse. Tror det skulle stått något i stil med detta:

En fotbollspelare som tidigare spelat för en skånsk toppklubb döms av tingsrätten till två års fängelse för våldtäkt.

länken hittar ni här skd.se



Kalas

Gårdagskvällen spenderades i Höör hos Jonas där vi tittade på Idol med Sander. Idag sitter jag och funderar över utröstningen. Tove, Erik och Calle är alla tre jäkligt duktiga, och väldigt olika. Kanske blev jag mest förvånad över att Calle gick vidare, men jag tycker inte det är fel. Personligen hade jag önskat att Erik åkte ur. Inte för att han är sämst, nej det är för att han egentligen är så bra som han är. Han kan liksom bli tre i Idol och ändå nå lång i sin musikkarriär. Kanske kan Tove göra detsamma. 17 år gammal har hon en jäkla potential och om hon satsar kan hon säkert lyckas. Men varför såg hon så ledsen ut under programet igår? Och då menar jag inte bara under utröstningen.

Som sagt. Tre väldigt olika men mycket duktiga artister. Calle och Erik drog vinstlotten. Tove önskar vi lycka till i fortsättningen och på fredag hoppas vi att Erik och Calle kan ge oss riktigt bra underhållning.

Nu ska jag snart köra och lämna bilen och få den undersökt, den vill inte riktigt som jag vill.

Ikväll ska vi fira storasyster men innan dess ska jag nog se på lite handboll och helst försöka hinna med lite skolarbete också. Jag har nog att göra så jag klarar mig denna lördag. 

julklappstips

Nu är man precis hemkommen efter att ha varit hos Martin och käkat pizza. Vi hann även med en promenad efter det för att vara lite nyttiga, märks att det är december ute nu.

Tänkte jag skulle slå in lite av mina sista julklappar nu. Är inte riktigt färdiginköpt, men såhär bra i tiden har jag nog aldrig varit.

För er som inte vet vad ni ska köpa så kommer kvarteret skatan att fortsätta gå under våren. Kan vara ett hett julklapps-tips.

Imorgon är jag ledig. Eller ledig och ledig, har skolarbete som ska göras. Men de kanske görs senare under helgen.

Som sagt, fram med tejp, paket och inslagningspapper. Vår hög börjar bli stor nu.

Luftslottet som sprängdes

Idag är det den förste December och den första dagen för julkalendern, och den första chokladbiten i julkalendern får ätas upp. Om man nu har någon sådan.

Läste ut Bergens väktare idag. Den tredje boken i en serie om Djingis Kahn och hans liv skriven av Conn Iggulden. Han har sedan tidigare skrivit Kejsaren-triologin om Julius Caesar och om ni inte har läst dessa och har tid över under julen så kan jag varmt rekommendera dem för de som är intresserade av dessa personers livsöden.

Jag och baby var och såg Luftslottet som sprängdes på bion ikväll. Jag kan fortfarande inte sluta fundera över hur en fortsättning hade blivit. Hur stort hade hela millennium-grejen kunnat bli egentligen? Vi kommer aldrig få svar på det. Hur som helst, filmen var klart sevärd även om man inte kan komma ifrån att det är en helt annan grej att läsa boken. Men har du sett de andra två filmerna så ska du självklart se tredje också!

Nu ska jag fixa lunchlådan till imorgon, sen bär det nog mot sängen.
Ha det så bra allihopa.


RSS 2.0