segling till Tjärö

Som jag skrev igår så seglade vi till Tjärö i helgen och nu kommer de sedan tidigare utlovade "detaljerna".

Lördagen blev en sovmorgon, dels för att det var skönt att få sova lite, dels för att det inte blåste något nämnvärt. Ingen stress denna morgon utan det blev avfärd efter att ha väntat ut en liten regnskur, och då hade vi även lite förhoppning om att vå lite vind. Men icke. Hela färden till Tjärö fick bli för motor. Positivt var iaf att vi klarade oss undan regn trots att det hängde lite mörka moln åt lite alla möjliga håll när man tittade omkring sig.

På Tjärö tog vi oss en härlig promenad innan vi senare grillade lite mat. Precis lagom till att vi skulle äta kom det några regndroppar men de försvann snabbt igen så middagen kunde ätas ute. Blev även en "hembakad" sockerkaka med björnbärssylt på bär som vi själva plockat. I all sin enkelhet så var det väldigt svårslaget. Totalt sett en mycket vacker dag och kväll som bjöd på det mesta.

På Söndagen så vaknade vi till en alldeles strålande sol och även om det kändes att vindarna blivit betydligt kallare jämfört med i somras så kändes det också att sommaren inte helt övergivit oss. Denna dag hade vi desutom vind för att segla, den kom bara från "fel" håll - så det fick bli kryss hem. Utan solen hade det säkert varit betydligt kallare där ute på havet men nu räckte det med att ta på sig lite extra kläder så kunde man istället njuta av det vackra landskapet och den friska luften.

Kanske var det säsongens sista segling, och i så fall kunde det inte blivit en mycket bättre avslutning. Bjuder också på lite bilder.


 

    
    

   




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0