02XII10

Andra luckan, eller dagen, i min kalender bjuder på ett litet recept på tryffel. Jag kan erkänna att jag är väldigt svag för allt som kan benämnas sötsaker, och julgodis är inget undantag. Följande recept hittades i en tidning för några dagar sedan och är fortfarande oprövat, men till helgen kanske det blir av. Om ni har möjligheten så kanske ni ställer er och bakar lite redan imorgon för att kunna bjuda någon när och kär på lite gott inför helgen.

200 g mörk choklad
100 g rumstempererat smör
1 ¾ dl florsocker
½ dl portvin
kakaopulver
Flingsalt

• Smält choklad till 35 grader
• Vispa smör och florsocker vitt. Häll i chokladen. Fortsätt vispa medan du sakta häller i portvinet.
• Spritsa upp i ischokladformar. Sikta över kakao
• strö över salt. Ställ svalt.

Om man inte har portvin kan man prova med arrac eller kanske pepparmintolja. Eller varför inte göra lite av varje för att få olika smaker. Bara fantasin sätter gränser. Och smaklökarna såklart.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0