semester del 1

När det nu är en sån regning dag som det är idag så tänkte jag ta mig tid att berätta lite om den senaste veckans semester.

19/7
På förmiddag och eftermiddag den 19:e firade vi pappa nere vid Stenshuvud i Kivik. Är väldigt fint där nere och när man kan kombinera det med god mat och trevliga människor är det svårt att misslyckas. Tror det var uppskattat från alla inblandade.

Efter detta lilla kalas tog vi bilen för vidare avfärd till Karlshamn och den traditionella sommarseglingen. Blev en snabb inpackning i båten innan vi strax innan sju begav oss ut mot Tärnö som blev kvällens mål. På plats var vi något efter åtta efter en lugnt och behaglig segling. En bra uppvärmning kan man väl säga.

                                

20/7
Uppgång på tisdagmorgon blev det runt 08. En vacker morgon att vakna till och vädret var strålande hela dagen, mestadels en sol som lös från en klarblå himmel. Tärnö lämnade vi ca 09.30 och när vi passerat Hasslöbron gick vi in i Tromptö för en lunch som bestod av värmebullar med lax. Alldeles utsökt lunch!
Efter pausen i Tromtö begav vi oss vidare förbi Karlskrona och målet var att hitta en naturhamn längre österut. Detta var något som var lättare sagt än gjort men efter ett antal försök att lägga till på olika platser hittade vi till sist en lämplig klippa på Svenö. Här gjorde vi kvällsmat som bestod av nypotatis, bernaiesås och grillade kotletter. 
 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0