semester del 2

21/7
Onsdag morgon blev en ganska intensiv morgon. Det började med att jag tog sådär en kvart extra i sovmorgon och när jag väl kom upp var det full aktivitet. Grannbåten skulle precis ge sig av och vinden hade fått vår båt till att vrida sig och ligga lite olämpligt till så vi bestämde oss också för att ge oss av, det fick bli en frukost under gång.

Fick bli motorgång tills vi nådde det stora havet ute i öst och väl därute visade det sig inte blåsa särskilt mycket. Ganska gungig seglats i låg fart och jag tror att vi alla tre kände av det lite. Men alla behöll frukosten och om man fyller på med chips så brukar det gå vägen. (ett litet sjösjuketips). Vid 14-tiden nådde vi Kristianopel och det blev vår hållpunkt för dagen efter ca 20 distans.

Kristianopel visade sig vara en väldigt mysig liten "stad" som var väl värt ett besök. Vi passade även på att besöka duschen och det var skönt efter några svettiga dagar på sjön.

  


22/7
I Kristianopel vaknade vi till ännu en strålande morgon på Torsdagen, dock var vinden på en helt annan plats vilket gjorde att vi fick inleda dagen med att gå för motor en bra stund. Så småningom hittade i alla fall vinden till oss och från rätt håll dessutom för att sätta spinnacker, så sagt och gjort. Blev en dag med härlig segling till slut och vi lyckades ta oss hela vägen till Kalmar. Vi bestämde oss även för att ta omvägen och gå upp och vända under ölandsbron innan vi gick tillbaka igen och in i hamn i Kalmar.

På kvällen kollade vi in Kalmar centrum lite närmre och provade även ölen på en av restaurangerna så att den var OK. Det var den.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0